Smilškalnu vīns Padures Velvets, 0.75l
Noliktavā 4 prece/-es
Latvieši vīna gatavošanai jau izsenis izmantojuši ogu kultūras, kas sastopamas pašmāju dārzos, jo Latvijas vasaras, ar vidējo gaisa temperatūru 15,8°C. ilgst caurmēra tikai 70 dienas gadā un saules ir daudz mazāk kā Eiropas reģionos, kur labi padodas izcilas vīnogu šķirnes. Aveņu – smiltsērkšķu deserta vīna recepte izstrādāta leģendām apvītajā Padures muižas klētī degustāciju norišu laikā, sajaucot abu ogu vīnus.
Šajā deserta vīnā uzsvars likts uz abu ogu – aveņu un smiltsērkšķu savstarpējo garšas mijiedarbību. Avene veido izteiksmīgas pamatnotis, bet smiltsērkšķis paspilgtina samtainu vīna pēcgaršu. Baudot Padures Velvetu, jūs izgaršosiet krāšņu Kurzemes vasaras buķeti ar sulīgu un tīkamu aveņu, smiltsērkšķu aromātu kopumu, kas ļaus secināt, ka vīna oga var būt ne tikai vīnoga.
Baudiet atdzesētu, 10°C-15°C, labu draugu sabiedrībā pie deserta ēdieniem, un Rokforas, Parmizānas vai Latvijas aromātiskajiem sieriem.
Tilpums: 0.75l
Alk.: 14%
Ražots: Latvijā