Gulaša zupa, bieži arī gulašzupa, ir tradicionālās ungāru virtuves ēdiens. Tās variācijas ir daudz un visas ir pareizas, bet šeit aprakstīsim vienu no populārākajām.
Gatavosim vidēja izmēra katlā un izmantosim:
🥩~ 0,5kg. liellopa gaļas
🌶️3 paprika
Univer Latvija gulaša krēmu (var arī aso)
🍅4 tomāti
🥔2-3 kartupeļi
🥕 2vidēji lieli burkāni
🧅sīpols (mēs izmantosim sīpolu granulas)
🧄ķiploks (izmantosim Univer Latvija ķiploku krēmu)
🧂garšvielas
Kā pagatavot
Katlā liekam iekšā sagrieztu liellopu gaļu. Uzberam sāli (ja vajag), piparus un pievienojam sasmalcinātu sīpolu (vai sīpolu granulas) un ķiploku (vai ķiploku krēmu). Liekam uz uguns lai sāk cepties.
Aplejam tomātus ar verdošu ūdeni, lai tiem vieglāk novilkt ādu. Kamēr tomāti mērcējas, sagriežam papriku un pievienojam katlā, klāt gaļai. Samaisām un liekam vāku virsū. Uguni nogriežam uz minimālo. Izņemam tomātus un nomizojam. Kad tas padarīts, tomātus sagriežam gabaliņos un pievienojam gaļai. Un ļaujam tam visam kādas minūtes 15 sautēties. Kamēr gaļa ar papriku un tomātiem sautējas. Nomizojam un plānās ripiņās vai šķēlītēs, kā nu ērtāk, sagriežam burkānu. Pēc tam pievienojam klāt pārējam virumam. Tad liekam vāku virsū un ļaujam uz mazās uguns zupai vārīties. Jāvārās vismaz kādu stundu vai pat vairāk ik pa laikam apmaisot. Tad nu pēc stundas vai pusotras jāpārbauda, cik mīksta ir gaļa. Pagaršojam un sākam pievienot garšvielas. Vispirms gana daudz gulaša krēmu (izlietojām visu tūbiņu), melnos piparus un ēdamkaroti cukura. Pēc tam pagaršojam. Ja nepieciešams pievieno arī sāli. Kārtīgi samaisām un ļaujam gaļai kādas 30minūtes vārīties. Tikmēr notīra un sagriežam kartupeļus. Kad gaļa mīksta, pievienojam kartupeļus, 5 min. ļaujam pasautēties un tad pievienojam ūdeni pēc vēlēšanās.
Kad ūdens pieliets, vāram līdz kartupeļi mīksti. Izslēdzam uguni, piespiežam ķiploku vai ķiploka krēmu un ļaujam zupai “ievilkties”.